מתכון גביניות שילדים אוהבים
למצוא את ארוחת הערב המושלמת אחרי יום עבודה מתיש… ובכן כולנו יכולים להזדהות עם התחושה. וימי שבת…? אוף! שאפילו לא נתחיל.
אם עוד טרם הכרתם את מתכוני הגביניות, זהו סימן ש: או שאתם הורים טריים והמון מזל טוב 🙂 או שאתם ממש אבל ממש לא סקרתם את רשת האינטרנט! בכל אחד מן התרחישים, כיף גדול שבאתם לבקר.
גביניות הן 'פנקייקים' מגבינה שילדים פשוט אוהבים. הן יכולות ללכת עם כיוון מלוח, ויכולות להביא עמן טעמים מתקתקים עדינים ועם זאת עדיין ממכרים.
שנקפוץ אל המתכון?
רכיבים:
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
- 1 כוס קמח תופח
- 1 ביצה
- 1 כפית סוכר או 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים בתוך קערה עד לקבלת מרקם אחיד
- מחממים כף שמן או קוביית חמאה על מחבת לוהטת
- יוצקים את התערובת עם כף מזיגה להכנת עיגולים דמויי פנקייקים
- ממתינים עד שעל חלקה העליון של הגבינית יופיעו בועות קטנות והופכים
- ממתינים עוד כ-2 דקות בצליית הצד השני
- ולהוציא אל הצלחת להצטננות
חשוב לדעת:
בשונה מפנקייקים, הגביניות מאוד רכות כאשר הן יוצאות לוהטות מן המחבת.
הורים רבים חוששים שמא הגבינית לא מוכנה. לא כך הדבר 🙂
אל דאגה, וכשהיא תצטנן מעט לפני ההגשה, היא תתקשה.
אופן ההגדשה
ניתן להגיש את הגביניות ממש כך, היו סמוכים שילדיכם יבקשו עוד ועוד.
במידה ומדובר בגבינית עם סוכר, אפשר גם להוסיף ריבה או סירופ מייפל.
גביניות עם מלח, ניתן להגיש יחד עם סלט ירקות חתוך דק.